Tuesday, 28 June 2011

'1GA from Butik Magicfrombeautiful'

Ok yana nak join GA Butik Magicfrombeautiful nie

Klu yang lain nak join jom klik banner kat bawah nie





Lengkapkan slogan

"Pada pendapat saya,membeli belah di internet adalah satu cara yang paling menjimatkan masa dan tenaga serta paling mudah untuk dilakukan pada bila-bila masa dan dimana-mana kita berada"

Lps tu Yana nak Tag kawan-kawan blog yana

Tag:

"saya nak join bloglist ilasuhaila"

Jom Join Bloglist Ilasuhaila
Mudah je syarat nye...klu nak join click banner kat bawah....


"Jom Join Giveaway Gadis Desa"

Assalamualaikum...hari nie Yana nak join GA Gadis Desa....

Kalau kawan2 nak join jom klik banner kat bawah





Untuk GA nie Yana Nak Tag 2 orang kawan-kawan blog yana

Tag:

Monday, 27 June 2011

segmen #1 : aktiviti 3

Assalamualaikum semua....nie yana nak menyambung aktiviti yana untuk segmen nie...heheheh

Segmen ini dari Cik Shiema

klu nak join clik banner tu ye...


Aktiviti kali nie tentang apa yang ingin kamu ubah untuk memudahkan anda dan bloger lain...maksud nye kena bagi comment tentang blog yang dalam satu kumpulan dengan yana....Jom tgk blog die org click read more....hehheeh

Sunday, 26 June 2011

"Da Best Memory Contest"

Assalamualaikum,

Tengah hari nie yana nak join contest Cik Shiema and the geng...heheheh

Ok kalau kawan2 semua nak join jom klik banner kat bawah ye....


Gambar kenangan yang yana ingin pertaruhkan ialag gambar dibawah


Segmen#1 : aktiviti 2

Assalamualaikum semua

Rasanya yana dah lewat ikut segmen nie....tapi tak pe yana buat gak

Oh ya apa yang yana suka pada blog dalam ahli kumpulan yana ialah semua nya simple-simple belaka dan sejuk je mata memandang....susunan setiap widget teratur, kemas dan mudah dilihat.
selain itu tema warna nya juga sepadan dengan blog masing-masing.
secara terperinci jom tgk sendiri blog mereka

Saturday, 25 June 2011

Cik Purple Giveaway

Yana nak join Giveaway cik purple lak...

syarat nye mudah je...klik banner kat bawah klu nak tahu syarat2 nye ye...





Hahah....cute kan banner Cik Purple kat atas....

Jadi yang nak join klik je banner tu ye...

Lps nie yana nak tag 2 orang kawan yana

Tag:

Hope die orang berdua pun leh join gak....

Segmen : " Bang , jom g jalan jalan "

Assalamualaikum....selamat petang semua

Ini pertama kali yana ikut segmen dari Blog BEN ASHAARI

Jadi bagi kawan-kawan yang nak join klik banner kat bawah k...

Jom mari kita memeriahkan suasana dalam berblogwalking....

Bak kata org I follow u....U follow i....(klu tak follow pun tak pe....janji boleh menambahkan kawan-kawan berblogwalking...)...heheheh

K apa tunggu lagi jom klik banner jam 10 mlm nie tutup tau...cepat-cepat





Cepat-cepat sementara masih dapat.....








Segmen: "Bang, jom g jalan jalan", Blogwalking, Blog walking, Segmen, Santai Bersama Ben Ashaari


[ Contest ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!

Wah seronok nye yana hari nie....nak join contest lain pulak...contest nie dari Prince

Tajuk die adalah [Contest] Anda Bagi Gambar, Price Bagi RM50

Klu kawan-kawan nak join klik banner kat bawah nie ye....




Contest nie ada 4 kategori:

1) Gambar Kenangan Terindah Bersama Keluarga
2 ) Gambar Sewaktu Zaman Persekolahan
3 ) Gambar Ketika Melancong
4 ) Gambar Bersama Kawan Baik/Bf /Gf

Yana pulak nak join....

 Kategori ke 4 iaitu Gambar Bersama Kawan Baik

Ini Gambar yang yana pertaruhkan


Ha...Ini gmbr yana dengan kawan yana....yang tengah tu roomate yana...yang pakai sari tu kawan baik yana masa yana memuntut di maktab

Gambar bawah nie pulak....hujung tahun masa dinner kat maktab perguruan

Ini batch yana KPLI Bahasa Inggeris 2009....Miss all of you guy....

'segmen #1: aktiviti 1'

Hai...yana nak join segmen nie...Ini 1st time yana join segmen nie...

'segmen #1: aktiviti 1'

Yana nak join sbb nak tambah kan kawan-kawan blog serta boleh bertukar2 pandangan dan pendapat serta nasihat dari kawan-kawan lain


ok syarat-syarat nye mudah je...yana kena follow blog kat bawah nie....jom kita terjah blog mereka....

aktiviti 1: follow u, follow i




Bagi kawan-kawan lain yang nak join klik banner kat atas ye...







Segmen 1: Aktiviti 1, Segmen 1, Aktiviti 1, Segmen Satu: Aktiviti Satu, Segmen satu, Aktiviti satu

NAK TAU RAHSIA TAK?

Assalamualaikum...selamat pagi...

Hari nie yana nak ikut segmen NAK TAHU RAHSIA TAK?

Syarat2 untuk segmen nie mudah je...

Cara-cara:
1. Buat entri tajuk NAK TAU RAHSIA TAK?
2. Letak banner di atas dan link kan ke entry ini.
3. Pilih salah satu status di bawah:

1. Saya Gula-gula Kapas
2. Saya Gula-gula Lolipop




Jadi yana nak pilih status 

Saya Gula-Gula Kapas...

Gula-gula kapas sangat lembut....bila ia cair ia akan membuat kan kita merasa kemanisan yang ada padanya....kemanisan itu membawa bermacam-macam rasa yang indah dan mengembirakan...hehhe








Segmen Nak Tahu Rahsia Tak?, Nak Tahu Rahsia?, Segmen , Bloglist, Segmen Nak Tahu Rahsia Tak, Gula-gula Kapas, Gula-gula Lolipop, Saya Gula-gula Kapas, Saya Gula-gula Lolipop


Tuesday, 21 June 2011

ninie azriena 1st giveaway : kau muzik dihatiku

Assalamualaikum....kali ini yana nak join 

Giveaway dari Ninie Azriena

Syarat-syarat nya mudah je....jom apa tunggu lagi jom kiata join ramai2

Klik Banner kat bawah...





Lagu yang jadi pilihan yana ialah.....:

CONTEST BEST HEADER EVER!!!

Assalamualaikum....semua

selamat petang ye...hahah dah tiga hari yana tak menulis dalam blog yana nie...heheh

Bukan ape adik yana datang bercuti ke cne...dah lama tak jumpa jd byk lak cerita nya...jd yana syop jap menulis blog...heheh

hari nie menulis balik....hari ini yana nak join Contest Best Header Ever hhehehe...





Syarat yang  saudara fazreenfathil tetapkan mudah je....letak banner blog die n lps tu...letak banner blog korang... mcm yang yana buat nie....


Lps tu letak link entri ini kat blog die....

Mari lah  join ramai...

Tarikh tutup 1 Julai 2011





Contest, Contest Best Header Ever, Best Header Ever, Best Header, Contest Best Header, Header Best Ever,




Saturday, 18 June 2011

Huhuhu...sedih nye...:(

Assalamualaikum....semua

Yana sedih sgt sbb salah satu blog yana kena malware tak tahu mcm mane nak buat....

dah mcm cuba msh lg malware tu....

ada siapa2 boleh tlg yana info nak removekan screen malware tu...

I Love Cat....Meow....meow...

I Love Cat.....Meow....Meow

Ini Untuk keselamatan kepala...heheheheh


Rasa2 berapa ye berat kucing nie????

Muat ke masuk bakul tu....

Senyuman ku menawan....
Biru mata oren ku
Kenapa lah kepala ku kecil sgt
Errrr....tak suka sungguh...rimas lah
Jangan pandang2....nanti aku tendang2...

Aku pantang berundur...terimalah...tendangan maut



heheheh...ragam kucing yang melucukan.....

ok lah yana dah mengantuk...nak tido...


I love Cat, Cat, Kucing, Sayang Kucing, Ragam Kucing, Ragam, Kucing, Biru mata orenku, senyuman yang menawan, Meow, Gambar, Gambar Kucing, 

First GA Operasi Hitam : Simple Game to Win

Ok tadi yana baru lps jln2 kat blog Saudara Nasz...

Sambil join segmen die...terjumpa lak entri nie kat blog die...

Ini First Giveaway Operasi Hitam: Simple Game to win...

jadi yana nak join....Operasi Hitam minta karang satu cerita dgn menyambungkan ayat yang diberi.... 





Ok nie cerita yang yana nak sambungkan....

"Sedang aku berada di pasar untuk membeli ikan, aku ternampak penjual ikan itu menggaru-garu ketiaknya. Lalu aku pun terfikir sesuatu yang buruk mungkin berlaku bila ada orang yang membeli ikan dari penjual itu....mungkinkah ikan itu telah dijangkiti bakteria merbahaya....ibuku yang bersama dengan ku membeli ikan tanpa kusedari yang tadi sibuk melihat ikan dari seorang penjual kepada penjual lain telah pun singgah ke gerai penjual ikan itu...tanpa disangka2 telah pun membeli ikan itu dengan harga 5 ringgit....tapi aku heran mengapa pula aku tidak pun membantah bila ibu ku membeli ikan itu....apa kena dgn aku nie??? kenak sampuk ke...kenapa akau tidak melarang ibuku membeli ikan dari penjual itu....mulut ku bagai terkunci rapat.....tak semena-mena...ku membuntuti ibuku balik ke kereta....tanpa bnyak soal.....hmmm...apa kena nie....nape mulut ku berat je nie....hanya hati yang berkata-kata....bila sampai dirumah....ku hanya boleh melihat ibuku...menyiang ikan....dan mengoreng tanpa menceritakan apa yang ku lihat sebentar tadi.....bila tiba waktu makan.....aku sudah rasa mual bila melihat ikan itu terhidang....dengan tak sengaja...aku menjerit bagai orang histeria...."Tolong jangan makan ikan itu" jerit ku sekuat hati.. Ibuku bertanya "Kenapa tak boleh makan ikan tu?  Apa yang tak kena nie? Aku pun menjawab "Eeee...penjual ikan tu pengotor die garu ketiak sambil jual ikan, lps tu mak pulak pg beli ikan tu" kata ku separuh menjerit ....hampir semua ahli keluarga ku terkejut.....semua mereka ketawa.....Aku apa lah naik heran lah "Kenapa mereka nie tak percaya apa yang ku katakan" kata ku dalam hati....bila ku sedari keadaan sekeliling dan melihat berita di TV....rupa-rupa nya aku hanya berkhayal semata-mata....Apa lagi terus ibuku berleter kepada ku" Tulah lain kali bila makan tu jangan lah dok pandang TV tu....makan elok-elok....nie tidak....mana tak nye cerita penjual ikan dalam TV yang pengotor tu pun dah terbawa-bawa dalam waktu makan, itu lah padah nya tak dgr cakap ibu" aku apa lagi malu teramat sangat....sebab ramai lah pulak die orang yang gelak kan aku...apa tak nye dah seluruh family makan ramai-ramai.



Habis dah cerita....hehehh...tak tahu lah ok ke tak cerita yang yana karang nie...heheheh

Saja je nak cuba...


First GA Operasi Hitam, Giveaway, Simple to win, Giveaway Operasi Hitam, 1st Giveaway, Cerita,

Friday, 17 June 2011

Segmen Simple : Kalaulah ...

Ha....kali nie saudara Nasz kita buat segmen simple...

Hope sempat lah join nie ...heheh

Sbb tutup kol 11.59....nie dah pukul 10.49....heheheh

seperti biasa syarat nya simple gak...cuma karang satu entri bermula dgn kalaulah.....



Kalau nak join klik link banner kat atas...

sekarang yana nak karang entri yana...

Kalaulah saya dapat sejuta, pekara pertama saya buat g  haji n buat umrah...amin
Kalaulah saya pilot, saya akan bawa kapal terbang tu pusing2 satu dunia....(tahan ke tak minyak die ye....heheheh)
Kalaulah saya perlumba F1 Petronas, saya nak kalah kan semua juara2 sebelum nie....(tinggi gak impian sy nie)
Kalaulah saya jadi angkasawan, sy tak mahu turun dah kat bawah nie....tinggal n buat rumah je kat bintang dan bulan...(nie dah mula mengarut nie)
Kalaulah saya ada jet sendiri....tiap-tiap minggu saya bawa pergi bershopping...(dah berangan-angan lah pulak)
Kalaulah saya sebuah kereta, saya nak tuan saya tu tiap-tiap minggu saloon kan saya biar nampak cantik dan berkilat...hehehhe( alamat kopak lah tuan saya tu...hehe)
Kalaulah saya seekor burung, saya nak terbang bebas tanpa sekatan....
Akhir sekali....ye...kang panjang lah pulak....
Kalau lah saya nie masih kanak-kanak, saya nak berhentikan masa sbb bila hari hari jadi saya dpt byk hadiah yang comel n kiut2 je.....(huhhu...sedih sbb dah jarang dpt hadiah)...hehhe

Ok itulah semua nye....Kalaulah....

nak join cepat2 ye....kang terlambat menyesal pulak....



segmen, segmen simple, segmen simple: kalaulah, Kalaulah saya, simple, kanak-kanak, Pelumba F1 Petronas, angkasawan, kereta, hadiah

Thursday, 16 June 2011

Segmen Pencarian Bloglist by lovesfafa (Terjah, jangan tak terjah)

Malam nie sebelum masuk tido yana nak join....

Segmen Pencarian Bloglist By Lovesfafa





Yana nak join kategori Blog Kemas...heheh

Jadi bagi kawan-kawan yang lain jom lah join...kita meramaikan blog list Lovesfafa

Ok lah selamat mlm...

Dear Haffiz Lucky Draw : Elmo's Or Domo's?

Assalamualaikum...semua

Malam nie lewat kit yana jln2 blogwalking...sebab nak kemas buku laporan mengajar untuk dihantar esok...

Sambil jln2 ke blog kwn2 yana terbaca yang Saudara Haffiz tengah buat Lucky Draw...

Jadi yana nak join lucky draw ini...mana tahu bertuah pulak kali nie...hehheh

Syarat-syarat yang Haffiz letak amat lah mudah...

Jom tgk apa syarat-syarat nya dgn klik banner kat bawah...




Ikon Kartun pilihan yana ialah Elmo

sweet and cute Elmo

Yana minat sgt kat kartun nie...ia byk mengajar budak2 tentang perkataan....sesuai untuk tontonan anak2 yang bersekolah rendah dan tadika...

Jadi Jom kita semua join ramai2 Lucky Draw nie...


Wednesday, 15 June 2011

Angry Bird Game yang mencabar anda!!!

Ok lah kawan-kawan sebelum yana g tido...yana nak kongsi kan satu game untuk kawan blog yana....

game nie sangat lucu....dan kadang-kadang geram gak bila kena ulang balik main....

permainan nie sekarang amat popular...

Tajuk Game ini Angry Bird...heheheh




Klu kawan nak download n nak cuba main game nie....

boleh lah download kat www.syok.org

tapi kawan-kawan kena lah daftar dahulu...baru boleh download game tersebut....game nie famous kat hp sekarang....tapi sekarang ianya dah menular ke PC pulak...

bagi yang suka main game tu boleh lah cuba permainan yang amat mencabar ini....just daftar kat syok.org...lps tu taip kat search Angry bird....lps tu boleh lah download....

Yana setakat nie dah main sampai level 2

sbb baru download minggu lps heheh....

jom kita relax main game.....

"Segmen Saya,Cita-cita Dan Kerjaya"




Ini Segmen pertama yana join untuk hari ini...hehehe

Segmen ini tentang cita-cita dan kerjaya...

Ok kat segmen ini yana nak cita sikit tentang cita-cita yana dan kerjaya yana sekarang...heheh

Cita-cita yana dari sekolah rendah lagi sampai sekolah menengah yana nak jadi seorang guru....

Biasalah masa kecik-kecik dulu banyak cita-cita...klu org nak jadi ini kita pun nak jadi itu...heheh

klu orang nak jadi doktor kita pun nak jadi doktor....pendirian tak tetap....bila yana fikirkan rasa lucu lah pulak ikut je ape org cakap...bukan tahu pun susah senang nak capai cita-cita tu heheh....main follow je...lps tu bila sekolah menengah pendirian yana semakin tetap nak jadi seorang guru....bukan main happy lagi bila dapat isi borang UPU tapi yang pelik nye nape yana pilih aliran lain masa tu nape tak masuk maktab perguruan je....bila yana pikirkan pelak lah pulak rasanye...
bila keputusan UPU keluar yana dapat diploma perbankan...memang wajar lah yana dapat tu sbb yana kat sekolah menengah ambik aliran sastera /ekonomi...heheh

Bila dah ambik Perbankan ingatkan bila ijazah dapat honour kewangan....terbalik lah pulak yana dapat aliran pemasaran pulak...masa tu otak pun siot jadi nya...hehehhe...bukan apa sbb dari kira-kira pergi pulak bahagian pemasaran...pemasaran byk nya strategi yg perlu di baca...otak pun tepu dengan segala perancangan perniagaan...
nasib baik skrg dah ok...heheheh sebab apa yana kata dah ok...
nnt yana bagi tahu kat bawah sekali sekarag kita gi kat kerjaya yana...

1st GA RIENA & IBU

Assalamualaikum....semua

Selamat Malam ye....heheheh

oh ye semalam yana sempat blog walking kat blog Kak Ieda

Kak Ieda ada buat entri pasal 1st GA RIENA & IBU....Sbnr nya Giveaway ini dibuat sempena Birthday Kak Ieda dan anak nye...



Jadi yana nak join GA kak Ieda nie...bagi memeriahkan lagi suasana...heheheh

Syarat yang Kak Ieda letak mudah je....
Buat seperti apa yg yana buat kat atas....

kemudian tag seberapa byk kawan....tapi 
yana nak tag kawan-kawan baru blog yana iaitu:

TAG:



Yana harap mereka pun dapat join gak heheheh

Tuesday, 14 June 2011

1st Giveaway From Mizayusof.com

Assalamualaikum dan selamat malam semua....

Tadi Yana g blog walking kat blog kawan-kawan yana...

Ternampak lah Giveaway Saudari Miza Yusof nie....

Jadi yana nak join lah....rasa nya nie giveaway yang kedua yana join hari ini..

Mana tahu untung sambut timbul....untung batu tengelam...heheh

Tapi tak nak lah tenggelam..lum pandai berenang...saja yana nak cuba...

Kat bawah nie Banner giveaway tersebut....syarat yang ditetapkan mudah saja....




Letakkan banner diatas...

Lepas tu tag kan 3 org kawan2 klu lebih boleh gak...

kawan-kawan blog yang yana nak tag

Hope kawan-kawan blog yana dapat join sekali....
Tarikh tutup: 30 Jun 2011

Heartlicious Design 1st Giveaway

Custom Blog Design Giveaway by Heartlicious Design


{THE PRIZES}
Two lucky winners, yes you're right, TWO WINNERS will receive:





{1}
A CUSTOM BLOG DESIGN {Luscious Standard}

{2}
Their choice of two Individual Items {Singlicious}.

{3}
SPECIAL GIFTS from the lovely sponsor Fizza Closet! Please check out her blogshop for fabulous shawls and accessories.

The Total Value of the prizes is RM260+ (RM130+ each).
See, it's worth it!

{STEPS TO ENTER}
{1}
This giveaway is open for followers only, so you have to be follower of both Heartlicious Design and Fizza Closet.

{2}

Post about this giveaway on your blog. Post only to the blog where you want me to design. (For example, not at you GA blog). If you've done this, let me know by leaving the link of your blog post in Heartlicious Design's comment section.


The giveaway is open until Sunday Morning, June 26, 2011 at 10:00 am. More info >>

SEGMEN SIMPLE: MENU AKU MASA BERDUIT DAN MASA TAK BERDUIT (SENGKEK)

Assalamualaikum semua

Hari nie yana nak join segmen Saudara Mohd Naser

Die ajak buat Segmen Simple: Menu aku masa berduit dan masa tak berduit...heheheh

Memang sgt2 simple segmen nie...

Syarat die senang je...jom tgk apa syarat nye dgn klik SINI atau banner kat atas..

Sekarang Yana bagi tahu apa menu yana masa ada duit dan tak berduit....heheh

Menu Yana masa berduit

KFC
Zinger Burger

Big Mc

P/s Jangan heran semua burger ye....nie yang yana paling minat mkn heheheh....yang lain tu minat gak tp ada kurang cikit heheheh

Menu Yana masa tak berduit
Canai Kosong


hahahha....nie memang selalu lah masa kat u dulu-dulu heheheh....Tak sah klu tak mkn....yang paling murah lah nie...sbb dah sengkek sgt hheheh...


Kamu minat apa ya????


Assalamualaikum semua....


Ini percubaan sticky post yana tentang warna-warna...heheheh...Yana minat warna biru heheheh....

Kawan-kawan tahu tak maksud disebalik Warna-warna kesukaan kawan-kawan....

Kalau nak tahu boleh lihat maksud kat sini....kalau nak tahu lebih lanjut boleh lah tgk kat laman web nie....diba-azmi.tripod.com

Yang yana letak nie sebahagian je....yang lain kawan-kawan boleh tgk kat laman tersebut....
BIRU 

  • MELAMBANGKAN KEJUJURAN DAN KEMULIAAN
  • MELAMBANGKAN PERASAAN DAN EMOSI SEORANG LELAKI

Sunday, 12 June 2011

Back To School

Assalamualaikum semua....selamat malam...



Esok anak-anak dan adik-adik mula bersekolah 

setelah bercuti sekolah selama dua minggu.

Yana sebagai cikgu pun kena buat preparation untuk mengajar esok...

Saturday, 11 June 2011

Teka-Teki untuk malam ini....

Assalam semua

Malam ini yana nak bagi teka-teki lagi...

Yana dah bagi nie kat FB tapi lum ada yang dapat jawapan


Burung apakah yang boleh berdiri, boleh baring tetapi tak boleh duduk?

Jadi sekarang Yana nak minta kawan-kawan yana kat blog pulak jawap....heheheh

saja-saja untuk mengembangkan minda....

Jadi kalau nak jawap sila jawap kat comment dibawah ye...

Selamat mencuba...