Saturday, 31 December 2016

Sticky Post Tinggal Jejak.....

Kawan-kawan sekalian boleh lah tinggalkan jejak kawan2 kat 

Page Exchange Link kat atas.....ataupun kawan-kawan 
boleh klik banner kat bawah nie





Jadi amat mudah untuk yana Buat blogwalking kat blog kawan-kawan 
nanti yana akan follow kawan-kawan sekalian....

BLOGLIST ALMIRA ALWANI 2012

Sunday, 17 July 2016

Baru mula berjinak2 dengan Tupperware Brand

Yana baru je berjinak2 dengan tupperware brands
Banyak barang2 tupperware yang yana rasa sesuai untuk dijadikan hadiah atau gift untuk kawan2 yang menganjurkan majlis seperti hari jadi...majlis perkahwinan dan sebagainya...
Mana tak nak yana baru2 dapat hadiah tupperware yang sesuai untuk yana gunakan pada hari raya....heheh
sebelum nie ada gak dapat tp tak pernah pun terpikir nak jadi ahli....sekarang yana dah jadi ahli...boleh beli dengan harga yang murah....boleh juga bantu kawan2 yang nak bagi gift kat rakan2 yang lain dengan harga ahli....banyak juga faedah yang kita dapat....
Tengok lah ada macam2 jenis produk tupperware dengan pelbagai warna yang menarik...heheh
Jadi kalau ada siapa2 yang berminat nak cuci mata n tengaok barang Tupperware dengan harga murah boleh lah klik link kat bawah ye....
ShazYana's Tupperware
Ada banyak lagi produk yang menarik
Yana tengah target nak beli set nie...heheh

Sunday, 5 June 2016

Selamat Berpuasa... Selamat Datang Bulan Ramadhan


Baru sekejap tadi penyimpan mohor besar raja2 mengisytiharkan yang esok hari Isnin 06.06.2016 merupakan hari pertama kita berpuasa...huhu...sedih sebab tahun nie terasa lain tanpa arwah mak...arwah baru  je kembali pada yang maha esa pada 16 Mei yang lalu...

Tahun nie semua pekara akan yana lakukan sendiri...pergi terawih sendiri dengan adik n bapa...menyediakan juadah sendiri...bersahur dengan bapa n adik je... tanpa arwah mak...

Tapi yana kena tabah...walaupun terasa sedih dihati yang yana sorang je yang tahu...

Walaupun begitu yana nak ingatkan rakan2...jangan lupa ye niat puase...

yana nak share niat puase sebulan, niat puasa sehari dan niat berbuka puasa...


ok lah...selamat menunaikan ibadah puasa ye semua...


Friday, 3 June 2016

GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN

Malam in nak join GIVEAWAY NIE...dah lama tak join nie...
Jom Join ramai -ramai

Bersempena dengan bulan Jun 2016 yang merupakan ulang tahun perkahwinan ke-4 mummy, bulan Ramadhan Al Mubarak,  dan kelahiran putera sulung mummy, Dzal Aidi Fiqry yang kedua tahun. Mummy berbesar hati untuk menjayakan satu Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin khas untuk pembaca blog mummy www.azlindaalin.com . Mummy tak buat syarat berat untuk Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin. 



GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN 




Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin




Sunday, 29 May 2016

Menabung Untuk Masa Depan...Dan Pendidikan Keluarga

Pada masa kini terdapat banyak peluang menabung untuk masa depan...
Sebagai contoh Simpanan ASNB untuk yang berkerjaya dan orang dewasa dan juga kanak...
Simpanan Amanah Saham Wawasan...Amanah Saham 1 Malaysia dan Amanah Saham Didik untuk kanak-kanak dan dewasa...

Tetap ada satu simpanan yang boleh digunakan untuk Pendidikan anak iaitu SSPN-i dan
SSPN-i Plus

kat cne saya nak kongsikan serba sedikit tentang SSPN-i Plus yang saya tahu serba sedikit setelah mengoogle dalam Laman PTPTN....Biasalah kan kita yang pernah meminjam dengan PTPTN mesti tahu Apa itu SSPN-i

Yang saya nak kongsikan disini tentang SSPN-i Plus yang saya baru je baca tadi...teruja rasa nya ingin mengetahui tentang 
SSPN-i Plus merupakan satu skim atau pelan simpanan yang direka oleh Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) untuk penabungan bagi tujuan pendidikan tinggi. SSPN-i Plus ditambahbaik daripada SSPN-i sedia ada dengan bayaran sumbangan takaful yang murah dan perlindungan yang komprehensif. SSPN-i Plus menggunapakai konsep simpanan dengan komitmen bulanan dan jumlah simpanan dan bayaran sumbangan takaful adalah bergantung kepada pakej yang dipilih.

Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai pakej yang ditawarkan boleh lah klik link dibawah...


.
APA KEISTEMEWAAN NYA....

JOM KITA TENGOK !!!!


 SSPN-i Plus mempunyai pelbagai keistimewaan iaitu: 
i) Patuh syariah. 
ii) Pelepasan taksiran cukai ke atas simpanan bersih tahun semasa sehingga RM12,000 setahun. 
iii) Komitmen serendah RM30 sebulan. 
iv) Manfaat bagi kematian/ keilatan kekal (kemalangan) sehingga RM1,000,000. 
v) Tiada pemeriksaan kesihatan. 
vi) Kadar dividen yang kompetitif dan dikecualikan daripada cukai pendapatan. 
vii) Khairat kematian termasuk pasangan dan maksimum 3 orang anak. 
viii) Manfaat takaful bagi 36 penyakit kritikal. 
ix) Elaun kemasukan hospital sehingga RM200 sehari. 
x) Layak memohon pembiayaan PTPTN. 
xi) Perlindungan 24 jam di seluruh dunia. 
xii) Simpanan dijamin kerajaan.


JADI BAGI YANG BERMINAT BOLEH LAH LAYARI LAMAN WEB PTPTN DISANA AKAN 

DITERANGKAN LEBIH LANJUT TENTANG SSPN-i PLUS