Monday, 30 November 2015

Cuti2 Malaysia

Image result for cuti akhir tahun sekolah 2015

Hai semua...cuti sekolah kali nie Yana lum buat plan ape2 pun nak g bercuti....

msh lagi uruskan tugas di sekolah....kemas meja...dan susun buku serta membuang semua barang yang Yana tak pakai....tp baru buang satu plastik...insyallah...esok lusa...mungkin akan kemaskan semua barang yang tingal kan meja....

bagi rakan blogger yang bercuti selamat bercuti k...hehehe.....
ambik lah kesempatan ini untuk bersuka ria bersama keluarga....
dan boleh release tension jap waktu cuti....heheh....
k lah berjumpa lagi hujung bulan 12 nnt....
Dadadadadad....c u.....

Saturday, 24 October 2015

FUYOOO !!! GGIVEAWAY BY MAMA DARWIISH


klik banner untuk join
FUYOOO !!! GIVEAWAY 
by Mama Darwiish
Hadiah  :
1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50
Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015
Syarat-syarat :
1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini
Pemilihan pemenang :
1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email
Follow Blog  : http://mamadarwiish.blogspot.my/ http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/ http://unclezuan.com/ http://mrspuex.blogspot.my/ http://mekzumbie.blogspot.my/ http://www.hafizhafizol.my/ http://aderakukeysah.blogspot.my/ Follow G+ :  : Khalid Kyle Blurrydino
Like Page Penaja :
Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care
Follow Instagram :

"Giveaway Duit Saku Dari BBL"


< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Rasanya dah makin stress rakyat Malaysia dengan isu harga barang & perkhidmatan dah naik. Pergi sana - harga barang naik, pergi situ - harga itu naik & datang sini pun dah naik harga. Tapi jangan risau jangan kusut kepala kerana BBL nak kasi duit saku untuk korang! 

Tepuk tangan sikit!

Boleh buat belanja nasi lemak & teh tarik untuk breakfast atau beli nasi goreng telur mata makan malam ya. Kiran macam BBL belanja versi digital la. Okay check out berapa banyak duit saku untuk pemenang.

Hadiah duit saku dari BBL

Duit saku RM30 
untuk 1 orang pemenang

Duit saku RM20 
untuk 1 orang pemenang


Duit saku RM10 
untuk 2 orang pemenang

Duit saku RM5 
untuk 4 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway Duit Saku Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 November 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 November 2015 nanti


BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

PROGRAM CERIATHON 2015


Hai semua....Pada 7 November 2015 nnt akan diadakan Program Ceriathon Peringkat Sekolah....

Yana selaku urusetia dan juga yang membuat kertas kerja projek untuk program kali nie....

Rasa takut sangat....ini tugas pertama yang diberi dan yana first time buat kertas kerja untuk acara besar sekolah dan juga pertama kali memegang jawatan sebagai urussetia projek....

Selalu yana hanya menjadi ajk biasa je....jadi tugas n tanggungjawab tak sebesar sekarang...itu yang buat yana rasa takut je....dah dekat nak hari projek die byk lagi yang rasa belum siap dan belum cukup...

Jadi disini yana ingin menjemput sesiapa yang berdekatan dengan Bintulu or yang terutamanya berada di kampung baru untuk turut serta bersama-sama kami dalam Program Ceriathon kali pertama Tahun 2015 untuk Sk Kampung Baru Bintulu, Sarawak.




Thursday, 24 September 2015

Selamat Hari Raya Aidil Adha 2015




" INDAH LANGIT KERANA AWAN,
INDAH LAUT KERANA KEBIRUAN,
INDAH AIDILFITRI KERANA KEMAAFAN,
INDAH AIDILADHA KERANA PENGORBANAN."

DIUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA

Thursday, 3 September 2015

Luahan Rasa Hati....UPSR TERAKHIR

UPSR TERAKHIR UNTUK KBSR

Sambil dengar lagu dalam blog nie yana rasa ringan sikit beban stress yang semakin menjadi2 akhir2 nie....bukan apa yana rasa nak jerit nanti org cakap tak betul pulak....heheh jadi dengan cara yang betul menyanyi lah sambil dengar lagu heheh....benda yang menyebabkankan yana stress...bukan lah benda yg dari pandangan orang lain boleh dianggap penting....tapi bagi yana itu penting....
benda yang buat yana stress ialah sikap and perangai sesetengah pelajar yana yang tak ambik emdah pun pelajaran mereka...sedangkan bagi yana sebagai guru benda itu penting untuk masa depan mereka....

kalau dalam kelas tak sah kalau guru tak meninggikan suara dan membebel dengan perangai murid....adakah ini murid alaf baru yang sering diperkatakan akan memajukan negara....kalau sikap yang tak ambik indah dengan pendidikan sendiri bagaimana ingin berjaya....

imbas kembali zaman yana dulu....nak bising n dah buat cikgu marah pun mesti rasa takut dan hormat pada guru tu lebih tinggi.....kalau lalu depan cikgu or tepi cikgu mesti tak akan berani lalu dengan selamba macam pelajar sekarang....perkataan Selamat pagi cikgu or selamat petang cikgu or assalamualaikum ustazah or ustaz akan terdengar di telinga guru2....tapi sekarang tiada lagi tanda  hormat itu pada guru...adakah nie kesalahan kita sebagai guru ataupun kerana sikap pelajar itu sendiri...Yana pun tak tahu....

Minggu depan merupakan minggu Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) untuk tahun 2015
Sekarang nie dah masuk 4 Tahun Yana mengajar murid-murid tahun 6....Tahun ini adalah tahun yang mencabar sungguh....ini kerana ia nya merupakan Tahun UPSR terakhir untuk KBSR. 
Tahun depan dah mula dengan Batch Pertama KSSR...

Yana berharap Semoga UPSR Tahun INI para pelajar boleh memperolehi keputusan yang cemerlang bukan sahaja dari segi Akademik tapi dari segi keseluruhan sikap dan disiplin....
Semoga Tahun ini Semua Pelajar yana dapat Keputusan yang cemerlang itu doa yana.....yana izinkan segala ilmu yan yana curahkan dari awal tahun hinggalah sekarang....Semoga mereka semua dapat menjawab semua soalan dengan tenang dan berhati2.

Buat semua pelajar seluruh MALAYSIA...

Semoga Anda Semua Berjaya Mengharungi 

UJIAN PENILAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR) TAHUN 2015

Saturday, 15 August 2015

Giveaway Wallet By Opzzpinky


KLIK BANNER KALAU NAK JOIN

"Rania Turn's 1 GiveAway!"


JOM JOIN KLIK BANNER KAT ATAS

Tuesday, 21 July 2015

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN


Image result for selamat hari raya images

Hari ini hari raya yang ke-lima....di kesempatan ini yana ingin mengucapkan selamat hari raya adilfitri maaf zahir batin untuk semua rakan-rakan blog yang mengenali diri yana ini....hope semua happy ye di hari raya ini....

Sunday, 28 June 2015

" GA RAYA 2015 Blog Jaket Biru "

 klik banner kalau nak join

* Hadiah Utama *

1 pemenang PENGINAPAN PERCUMA 1 MALAM DI BAYOU LAGOON RESORT MELAKA
( Tarikh penginapan pemenang sendiri tentukan dan hanya penginapan bilik sahaja ditaja )

Hadiah ke - 2

Duit Raya RM 50.00
( diberi secara topap handset atau bankin )

Hadiah ke - 3

Duit Raya RM 20.00
( diberi secara topap handset atau bankin )

Tag:

"Giveaway Duit Raya Dari BBL"


< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Siapa cakap bila dah besar mesti tak dapat duit raya? Sempena bulan Syawal bakal datang BBL dengan rasa gembira nak bagi duit raya kepada blogger bertuah. Cepat beratur submit entri ya. Boleh belanja diri sendiri makan aiskrim pasu.

Hadiah duit raya

Duit raya RM20 
untuk 1 orang pemenang

Duit raya RM10 
untuk 3 orang pemenang

Duit raya RM5 
untuk 5 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway  Duit Raya Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 Julai 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 Julai 2015 nanti

BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

Friday, 12 June 2015

1st Giveaway by Farah 'Adila


Klik Banner kalau nak join

Tag
Nakhoda Nurani
Nur Raihanah


Wednesday, 10 June 2015

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Tuesday, 9 June 2015

" FREE MOVIE TICKET GIVEAWAY BY REDBELLAS"


Klik Banner Kalau nak Join....

Tag:

Monday, 8 June 2015

" 1'st Giveaway by Murni Alysa "


"saya mahu mencuba Vitamin-C ini kerana ingin menjaga kesihatan diri yang selama ini amat kurang dijaga kerana terlalu sibuk dengan kerja. Dengan mengambil dan mencuba vitamin c dari shaklee akan membolehkan saya mengembalikan kesihatan diri seperti sediakala dan juga dapat menjaga kesihatan kulit yang kusam dan kurang sihat selama ini. Saya juga mengalami kulit yang kering dan bila terkena gigitan nyamuk maka kulit akan luka dan meninggalkan kesan yang kurang cantik untuk dilihat...kadang2 rasa sedih je tengok kulit yang banyak kesan-kesan yang kurang cantik tu....jadi saya harap sangat dapat mencuba vitamin c dari shaklee nie..."




Tarikh tutup penyertaan adalah 15 June 2015 jam 11.59 pm

Sunday, 7 June 2015

" FIRST GIVEAWAY by MRS. PANDA "


Klik Banner Untuk Join

" HIDY & HAZY.CO GIVEAWAY "

Klik Banner klu nak Join

"1st Segmen & Giveaway By Afidah Azmi88 "

 Klik Banner Untuk Join

GMBM 1st GIVEAWAY 2015

http://grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.html



Assalamualaikum !! Alhamdulillah,sempena Hari Ibu 2015,buat julung-julung kalinya kami berjaya melancarkan satu segmen yang di taja sepenuhnya oleh sebahagian ahli Grup Mama Bloggers Malaysia [GMBM]. Segmen ini di adakan adalah untuk memanjangkan ukhuwah sesama blogger yang menyertai segmen ini. Hadiah yang di tawarkan dalam segmen ini juga sangat menarik dan berbaloi untuk di menangi. Masa pelancaran segmen selama sebulan memberi lebih peluang penyertaan dan memenuhi syarat bagi para peserta.

Tarikh Segmen : 10 Mei - 7 Jun 2015

Syarat-syarat untuk menyertai segmen ini adalah:-

  1. Blogger Malaysia.
  2. Buat entri yang bertajuk GMBM 1st GIVEAWAY 2015.
  3. Pilihan entri samada copy dan paste sahaja entri yang di sediakan atau buat entri sendiri mengikut kreativiti anda.
  4. Mengikuti semua syarat yang di tetapkan oleh penganjur dan penaja.
  5. Semua penaja boleh menyertai segmen ini. 
  6. Lengkapkan syarat di bawah:-
  • Follow Belog


  • Follow Instagram 

@Yong | @Sofu


  • Follow Google +



  • Like Fanpages 




  • Follow FaceBook

Norihan Yusuf


♪ ♩♫ Selamat bersegmen dan semoga bertuah !! ♪ ♩♫

 
Segmen GMBM 1st GIVEAWAY 2015 di taja dan di perhebatkan oleh:-
Kathy, Maria, YY, Yong, Myja, Sofu, Ida, Ann, Mieja, Sue, Fuza, Mamaniza, Hana, Aida, Mar, Khaty, Ayumie, Mila, Zana, Sally, Fiza, Fara.

Klik Banner GA Untuk Join

"Mini Giveaway By Nuha"

http://www.nuhahayati.com/2015/06/mini-giveaway-by-nuha.html

Klik Banner untuk join

"Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com"

giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom

Klik banner kalau nak join