Wednesday, 6 July 2011

"SEGMEN SIMPLE : JOM KOMEN ENTRY SAYA ... "

Kali ini Yana nak join Segmen Abg Nasz lak...Thank Abg Nasz sbb invite yana utk join Segmen nie....

Jadi bagi kawan-kawan yang nak join leh lah klik Banner kat bawah ye...




Ok ....Sebenar nye yana tak tahu nak buat entri ape supaya kawan-kawan blog bagi komen kat yana...
Cuma satu je...soalan yang yana nak tanye kat kawan-kawan supaye ada idea nak bagi komen kat entri...

Soalan Nye:
Mengapa bila kita buat baik pada seseorang akan timbul perasaan hasad dengki pada orang lain? Adakah dengan bersikap baik itu menjadi kesalahan dan menjadi api kemarahan orang lain?

Cuba kawan-kawan bagi komen untuk dua soalan diatas. Perlu kah kita iri hati pada kejayaan dan sikap baik orang lain.

p/s: Jadi kawan-kawan boleh bagi pendapat dan komen kawan-kawan di bawah. Soalan diatas hanya soalan pembuka fikiran sahaja..untuk kita sama2 menilai kebaikan dan keburukan nya.....tidak ada kaitan dengan mana2 pihak k...hehehe..

20 comments:

genkc0rner said...

mugkin org tu dengki kot sbb tak buat baik ngan dai..hehehe,,


JOM KOMEN ENTRI GENK

JOM JOIN SEGMEN GENK DAN CP

Norhisham Nordin said...

biasanya org tu sebenarnya dengki dgn kita dan juga org yg lg satu tu sbbnya mgkin dia tgk yg korg happy sbg kawan tapi tak berkwn dgn dia... pastu bila dah dengki mula laa tikam belakang...

miss aiai said...

dtg komen sini
nnt komen kite plak ye

http://iniceritakulha.blogspot.com/2011/07/segmen-simple-jom-komen-entry-saya.html

NasZ said...

nice strategy..huhu..anyway, thanx sudi join..

NasZ said...

ikhlaskan hati..manusia ni macam2 ada..anyway, thanx sudi join..

Cik Purple Pinkypuff said...

biasal la yunk..dunia memang mcm tuh.. buat baik salah, tak buat baik lagi la salah...:) abaikan je la org yg dengki tu.. yg penting kita dengan niat kita kan..:)
KLIK dan KOMEN entri INI..:)

sue perbs.. said...

mungkin tlampau bnyk titik hitam di hati org tu.. yg pnting niat kite klu baik teruskan.. tk usah peduli ape org lain kata..

jemput singgah blog sy pulak ye..

komen entry saya

KuNanGKuNanG said...

balas kunjungan & follow blog ni..:)

Lavender Lassie Roses said...

Singgah sini utk komen2.. :) Singgahlah ke entri saya kat sini yer.. :) maceehh :)
http://lassierose.blogspot.com/2011/07/segmen-simple-jom-komen-entry-saya.html#comments

cik mun said...

sbb die x baik mcm org tu kot utk buat baik kpd org lain..hehe..

datang sini..
jom komen entry mun plak


jom komen entry saya..

Gadis Kecil said...

buat baik berpada-pada. buat jahat jgn sesekali. pegang pepatah ni sampai bila-bila k! org nak buat biarkan. Allah tahu niat kita. InsyaAllah ^_^

meh komen entri sini

PeRmAtA bIrU said...

kan??? biasalah bila kita buat baik ramai yang dengki... tapi bila kita buat jahat ramai plak yang membenci... heheheh.. apa yang penting kita kena la buat yang terbaik... kalau pkkan org... apa2 pon yg kita buat semua salah... :)
peace...

yana said...

gengcorner: Maybe kot sbb tak buat baik dgn die...timbul gak rasa dengki kat hati...

yana said...

Norhisham: Ada kemungkinan juga begitu...sbb kita manusia nie golongan yang byk kelemahankn...

yana said...

Abg Nasz sama-sama...

yana said...

Betul tu cik purple...kadang2 kita lak jd serbasalah dibuat nya...

Acik said...

bukan ke buat baik dibalas baik ... kalau dibalas sebaliknya tu, dugaan tuh!

yana said...

Acik: betul tu...selalunye perbuatan baik dibalas baik...

Anonymous said...

HAI Yana..
pd pndgn sy lar..
kt kne lar selalu berbuat baik kat org..
biar lah apa org nak ckp n pk atau iri hati kat kt..
janji kt tau diri kt cmne..
and kt jgn lar jeles dgn kejayaan org len..kt kne selalu igt semua org bole berjaya..so y not aku pon bole berjaya mcm dia and mb aku akan lbh berjaya lg drpd dia..
so we should think +ve lar dlm sume hal..

NasZ said...

salam..keputusan segmen simple ni dah keluar..jom tengok sape yang menang..huhu..

KEPUTUSAN SEGMEN SIMPLE : JOM KOMEN ENTRY SAYA ..."

Post a Comment